Geniet van de Afrikaanse wildernis tijdens een Tanzania safari

Deelnemen aan een safari is een geweldig avontuur. Je neemt deel aan een spannende tocht door een prachtig landschap en komt onderweg bijzondere wilde dieren tegen. Een van de indrukwekkende landen voor een safari is Tanzania. Dit Oost-Afrikaanse land kenmerkt zich door prachtige natuurvlaktes, hoogvlaktes en diepe dalen. Een Tanzania safari is dan ook een onvergetelijke ervaring.

De indrukwekkende Afrikaanse wildreservaten

De Afrikaanse wildvlakte is fascinerend. Alleen al in Tanzania leven tientallen diersoorten, waaronder de indrukwekkende ‘big five’. Dit zijn leeuwen, olifanten, luipaarden, buffels en neushoorns. Daarnaast kom je tijdens een safari nog tientallen andere diersoorten tegen. In het droogseizoen maak je de meeste kans om al deze wilde dieren tegen te komen. De meeste bewoners van de savanne gaan in deze tijd van grote droogte namelijk op zoek naar water. Tijdens een tocht vlakbij het water spot je waarschijnlijk tientallen diersoorten. Aan de andere kant betaal je tijdens het droogseizoen wel het meeste entree. Bovendien moet je jouw bijzondere ervaring waarschijnlijk delen met tientallen andere safari gangers.

Tanzania safari

Deelnemen aan een safari maakt vaak deel uit van de beroemde bucket list. Aarzel dan ook niet om dit avontuur van je leven aan te gaan in Tanzania. Dit Oost-Afrikaanse land bevat zestien wildreservaten, waarvan Serengeti, Mikumi en Manyara bekende namen zijn. De mogelijkheden voor een safari in het prachtige Tanzania zijn zeer uitgebreid. Tijdens het boeken kun je zelf de voorkeur geven aan luxe of eenvoud. Zo is het mogelijk om deel te nemen aan een tocht van 9 dagen door een schitterend wildreservaat. Met een jeep rij je langs nieuwsgierige olifanten, stoere leeuwen en rustige giraffen. Vaak kun je na afloop uitrusten in een comfortabel hotel. Soms behoort ook een overnachting in een eenvoudige hut tot de mogelijkheden. Of kies voor het avontuur en maak een 16 daagse safari inclusief  Cessna vlucht door het wildreservaat Mikumi.

Dit bericht was geplaatst op april 26, 2016, in Tanzania. Markeer de permalink als favoriet.